Mainos
Mainos

Amazon yllättää avaamalla "oikean" kirjakaupan

Nettikaupan jättiläinen Amazon avaa tänään Seattleen perinteisen kirjakaupan – siis kaupan johon voi astella sisään, ottaa kirjan hyllystä ja kävellä kassalle maksamaan ostos myyjälle.

Yhtiö kuvailee kaupan avaamista bisneksensä "fyysiseksi jatkeeksi". Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Useimmat uuden kaupan kirjoista ovat Amazonin lukijoiden suosikkeja, jotka ovat saaneet lukija-arvosteluissa neljä tai viisi tähteä. Amazon varastoi fyysiseen kauppaansa nettikaupan suosituimpia niteitä, ja hinnat ovat samat kuin nettikaupassa.

Kilpaileva kirjakauppa Waterstones on jo kommentoinut uutta liikettä toivoen että se "kaatuu rähmälleen".

Uutta kirjakauppaa on muutenkin kommentoitu epäilevään sävyyn. Kirjakauppoihin keskittyvän Bookseller-ammattilehden päätoimittaja Tom Tivnan pohtii, miksi Amazon ylipäätään ryhtyy tällaiseen toimintaan.

–  Tämä on vastoin Amazonin yleistä toimintamallia olla loputon kirjakauppa joka ei ole riippuvainen kirjoista tai hyllyistä, hän kuvaili.

– Tällaisia saattaa tulla suuriin kaupunkeihin kuten New Yorkiin tai Lontooseen, mutten usko että sillä tulee olemaan suurta vaikutusta.

Vastaavaa liikettä nettikaupan ja fyysisten kauppapaikkojen välillä on markkinoilla nähty enimmäkseen toiseen suuntaan. Hakukoneyhtiö Google on tosin hiljattain avannut Lontooseen kaupan, jossa myydään Googlen tuotteita kuten Android-puhelimia, tabletteja ja Chromebook-tietokoneita.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme