Mainos
Mainos

Amerikan maat yhdessä huumeita vastaan

34 Amerikan valtion johtajat sopivat muodostavansa yhteisen huumeiden vastaisen viraston. Yhteistyöneuvottelut alkavat jo ensi kuussa Washingtonissa, Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat lauantaina Amerikan maiden huippukokouksessa.

Käytännössä huumeiden vastaisesta työstä vastaisi Amerikan valtioiden yhteistyöjärjestö OAS. Sen tehtävänä olisi arvioida ja raportoida, miten huumetyö etenee jäsenvaltioissa. Yhdysvaltain republikaanit saattavat vastustaa hanketta. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan uusi järjestely korvaisi 12 vuotta vanhan järjestelmän. Yhdysvaltain apu muille Amerikan valtioille on siinä kytköksissä niiden huumeiden vastaisen työn etenemiseen.

Moni Latinalaisen amerikan maa on vastustanut nykyistä käytäntöä siksi, että sen on katsottu jättävän huomiotta huumeiden kysynnän Yhdysvalloissa ja rankaisevan muita maita. Maailman laajimmat huumemarkkinat ovat Yhdysvalloissa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme