Mainos
Mainos

Amerikkalainen lentotukialus Persianlahdelle

Amerikkalainen lentotukialus Nimitz on saapunut Persianlahdelle, missä Iran aloitti eilen suuret sotaharjoitukset. Lentotukialuksen mukana on useita muita sota-aluksia.

Nimitz määrättiin Tyyneltämereltä Persianlahdelle jännityksen kiristyttyä Iranin ja Irakin rajalla. Iranin ilmavoimien koneet tulittivat viime viikolla kahta Irakin alueella olevaa tukikohtaa, joissa oli iranilaisen oppositioryhmittymän joukkoja.

Lentotukialus Nimitzin mukana saapui kaksi risteilijää, yksi hävittäjä, yksi fregatti ja sukellusvene. Nimitzillä on normaalisti 50 lentokonetta. Jo entuudestaan Persianlahdella on suurehko amerikkalainen laivasto-osasto. Yhdysvallat on viime päivinä lisännyt myös valvontalentoja Irakin yllä, koska Irak on amerikkalaisten mukaan rikkonut maan etelä- ja pohjoisosiin määrättyä lentokieltoa.

Yhdysvaltain johtama liittouma kielsi Irakin ilmavoimien koneita lentämästä maan pohjois- ja eteläosien yllä sen jälkeen, kun Irak oli hävinnyt Persianlahden sodan vuonna 1991. Iran aloitti eilen viikon kestävät laivastoharjoitukset, joiden tavoitteena on Iranin mukaan osoittaa, että se pystyy torjumaan "vihamieliset vallat".
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme