Mainos
Mainos

"Amerikkalainen, ruoki naapuriasi"

Yhdysvaltain hallinto kehottaa kansalaisiaan ruokkimaan naapureitaan.

Oudon kuuloisen pyynnön taustalla on viime viikolla julkaistu tutkimus, jonka mukaan joka seitsemännellä eli liki 50 miljoonalla amerikkalaisella ei ollut tarpeeksi ruokaa vuonna 2008. Raportin mukaan ruoan puutteesta kärsivistä 17 miljoonaa oli lapsia.

Tutkimuksen hälyttämänä presidentti Barack Obaman hallinto on kehittänyt "Ruoki naapuriasi" -kampanjan. Sen tarkoituksena on muun muassa rohkaista ihmisiä vapaaehtoistyöhön ruokapalveluihin, varmistaa vanhuksille tuore ruoka sekä kouluateriasta riippuvaisille lapsille ruokaa myös koulujen loma-aikoina.

Taloustaantuman pelätään lisäävän entisestään amerikkalaisten ruokapulaa. Yhdysvaltain maatalousministeriö aikookin parantaa koulujen ateriapalveluja ja antaa lisärahoitusta ruokakuponkeihin.

- Raha on vain yksi osa ongelman ratkaisua. On tärkeää, että ihmiset eri puolilla maata ymmärtävät, että tämä ongelma koskettaa myös heidän yhteisöään, maatalousministeri Tom Vilsack sanoi.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme