Mainos
Mainos

Amerikkalainen sotilaskarkuri piilotteli Ruotsissa lähes 30 vuotta

Ruotsissa setvitään maassa miltei 30 vuotta asuneen amerikkalaisen sotilaskarkurin tapausta.

49-vuotias David Hemler tuli itse julkisuuteen pari viikkoa sitten ja kertoi paikallisessa lehdessä karanneensa Yhdysvaltain lentotukikohdasta Saksasta vuonna 1984. Mies liftasi Ruotsiin, missä hän on asunut kaikki nämä vuodet väärän henkilöllisyyden turvin. Hemlerillä on kolme lasta, ja hän ollut kahdesti aviossa.

Hän sanoo paljastaneensa itsensä, koska haluaa nähdä Yhdysvalloissa asuvat vanhempansa ja toivoo myös lastensa tapaavan heidät.

Ruotsiin saapui loppuviikosta kaksi amerikkalaisviranomaista Saksan Ramsteinissa sijaitsevasta tukikohdasta tunnistamaan Hemleriä. Tunnistuksen jälkeen he haluavat Hemlerin antautuvan ja tulevan oikeuteen.

Dagens Nyheter -lehden mukaan Hemler haluaa Yhdysvalloilta takeet mahdollisesta maksimirangaistuksesta. Hän vetoaa siihen, ettei voi omaistensa vuoksi ottaa sitä riskiä, että joutuu pitkäksi aikaa vankilaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme