Mainos
Mainos

Amerikkalaisedustustoihin jauhekirjeitä Euroopassa

Yhdysvaltain edustustoihin eri puolilla Eurooppaa on saapunut tänään valkoista jauhetta sisältäviä kirjeitä. Esimerkiksi Hampuriin ja Müncheniin lähetetyt kirjeet ovat kuitenkin osoittautuneet jo vaarattomiksi.

Yhdysvaltain suurlähetystöihin tai konsulaatteihin ympäri Eurooppaa on lähetetty tänään valkoista jauhetta sisältäviä kirjeitä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan jauhekirjeiden kohteina olivat lähetystöt Saksassa, Tanskassa, Italiassa ja Luxembourgissa.

Jauhekirjeet herättivät heti pelkoja uudesta pernaruttoiskusta, mutta poliisin mukaan esimerkiksi Hampuriin lähetetty kirje sisälsi sokeria. Myös Müncheniin lähetetyn kirjeen sisältö oli harmiton. Kirjeitä lähetettiin lähetystöihin Kööpenhaminassa, Luxembourgissa ja Roomassa sekä konsulaatteihin Düsseldorfissa, Frankfurtissa, Hampurissa, Leipzigissa ja Münchenissä.

- Jos kyseessä on pila, mitä me toivomme, olen sitä mieltä, että tämä on todella sairasta, sanoi Kööpenhaminan rikospoliisin päällikkö Per Larsen.

(MTV3-STT-Ritzau-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme