Mainos
Mainos

Amerikkalaiselle tupakkayhtiölle kova tuomio

Amerikkalainen tupakkayhtiö Philip Morris on tuomittu jättikorvauksiin keuhkosyöpään kuolleen tupakoitsijan perheelle. Yhtiö aikoo valittaa päätöksestä.

Amerikkalainen tupakkayhtiö Philip Morris on tuomittu maksamaan yli 150 miljoonaa dollaria eli yli 170 miljoonaa euroa korvauksia ja sakkoja keuhkosyöpään kuolleen tupakoitsijan perheelle.

Yhtiö ilmoitti valittavansa tuomiosta. Kanteen oli nostanut Michelle Schwarzin leski. Michelle kuoli keuhkosyöpään 53-vuotiaana vuonna 1999 poltettuaan sitä ennen 35 vuotta. Hän yritti useita kertoja päästä tavastaan eroon, ja siirtyi sitten käyttämään kevytsavukkeita, joiden hän uskoi olevan tavallisia savukkeita turvallisempia ja välttyvänsä näin syövältä.

Valamiehistön mukaan yhtiö toimi vilpillisesti ja välinpitämättömästi mainostaessaan kevytsavukkeita turvallisempana tuotteena ja vaihtoehtona savukkeista luopumiselle. Lukuisat tupakoitsijat tai heidän omaisensa ovat nostaneet kanteita Philip Morrisia vastaan Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme