Mainos
Mainos

Amerikkalaisessa ydivnoimalassa vuoto

New Yorkin osavaltiossa sijaitsevasta ydinvoimalasta on päässyt ilmaan pieniä määriä radioaktiivista kaasua. Hudson River -ydinvoimalan edustajien mukaan määrät olivat kuitenkin erittäin vähäisiä ja vuoto kesti vain muutamia sekunteja.

Edustajat vakuuttavat, että mittauksissa laitoksen ulkopuolella ei ole havaittu kohonneita radioaktiivisuusarvoja. Voimala sijaitsee Buchananissa, noin 60 kilometriä New Yorkin kaupungista pohjoiseen. Reaktori pysäytettiin vuodon vuoksi, mutta evakuointia ei aloitettu.

Voimalan omistava Consolidated Edison-yhtiö vakuutti, että vuodosta ei ole aiheutunut terveyshaittoja. -Kansalaisten terveydelle ja hyvinvoinnille ei ole aiheutunut mitään vaaraa, sanoi yhtiön varapresidentti Steve Quinn. Työntekijätkään eivät altistuneet säteilylle.

Vuoto tapahtui eilen illalla Yhdysvaltain aikaa ja sen syytä selvitetään. Voimalan edustajien mukana onnettomuus on ensimmäinen laitoksen 16 vuotta kestäneen toiminnan aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme