Mainos
Mainos

Amerikkalaiset äänestävät myös kongressista

Presidentin lisäksi amerikkalaiset äänestävät tänään myös kongressiedustajista. Jaossa ovat kongressin alahuoneen eli edustajainhuoneen kaikki 435 paikkaa sekä kolmasosa ylähuoneen eli senaatin paikoista. Sekä edustajainhuoneessa että senaatissa on ollut republikaanienemmistö.

Yleisimmän arvion mukaan edustajainhuoneen odotetaan pysyvän republikaanien hallussa, kun taas senaatin kohdalla tilanteesta on ennustettu erittäin tiukkaa. Satapaikkaisessa senaatissa on 51 republikaania, 48 demokraattia ja yksi riippumaton, joka yleensä on äänestänyt demokraattien mukana.

Tiukinta kisaa käydään nyt yhdeksästä senaattorin paikasta. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti Etelä-Dakotaan, missä senaatin vähemmistöryhmän johtaja Tom Daschle uhkaa menettää paikkansa republikaanille.

Edustajainhuoneessa republikaanien on ennustettu jopa kasvattavan paikkamääräänsä, joka on ollut 227 demokraattien 205:tä vastaan. Yhtä paikkaa pitää hallussaan riippumaton ja kaksi paikkaa on tyhjillään.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme