Mainos
Mainos

Amerikkalaiset evakuointiapuna Filippiineillä

Filippiinien eteläosaan sijoitetut Yhdysvaltain erikoisjoukot evakuoivat tänään haavoittuneita Filippiinien armeijan sotilaita.

Muslimi- ja kommunistikapinallisten kanssa käydyissä yhteenotoissa kuoli eilen kolme ja haavoittui parikymmentä sotilasta, kertoivat Filippiinien viranomaiset tänään. Basilanin alueella yksi sotilas kuoli ja kolme haavoittui taisteluissa Abu Sayyaf -järjestön taistelijoiden kanssa.

Alueella olevat Yhdysvaltain sotilaat eivät osallistuneet taisteluihin, mutta amerikkalainen sotilashelikopteri evakuoi haavoittuneet filippiiniläiset. Myöhemmin tänä aamuna armeija otti uudelleen yhteen Abu Sayyafin kanssa surmaten kaksi järjestön taistelijaa vallatessaan muslimisissien leirin.

Amerikkalaiset joukot ovat Filippiineillä virallisesti koulutus- ja harjoitustehtävissä. Filippiinien presidentin edustaja myönsi tänään, että kaikkiaan 660 amerikkalaissotilaan määrän lisäämisestä on keskusteltu epävirallisesti. Päätöksiä ei ole kuitenkaan vielä tehty, edustaja sanoi.

Abu Sayyaf -järjestö on Yhdysvaltain laatimalla terroristijärjestöjen listalla. Suomessa järjestö muistetaan Risto Vahasen ja Seppo Fräntin sieppauksesta vuonna 2000.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme