Mainos
Mainos

Amerikkalaiset hirviövanhemmat pakenevat lain kouraa – poika ei osannut käydä vessassa eikä pystynyt kävelemään omin voimin

Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa viranomaiset etsivät pakoilevaa pariskuntaa, joka jätti lapsensa täysin heitteille. Tapauksesta kertoo muun muassa osavaltiossa toimiva Q13 FOX – kanava.

Viranomaiset paljastivat viime vuonna, että nelikymppiset Anthony ja Mary Foxworth olivat jättäneet teini-ikäisen poikansa törkeästi heitteille. Poika painoi löytöhetkellä vaivaiset 54 paunaa eli vajaat 25 kiloa.

Poikaa ei oltu laitettu kouluun eikä hän osannut lukea tai kirjoittaa. Vanhemmat eivät koskaan olleet opettaneet poikaa edes käyttämään wc:tä.

– Tästä pahempaa tapausta ei voi oikeastaan enää edes olla, etsivä Corey Butcher kommentoi tapausta medialle.

Pariskunnan hirvittävä toiminta paljastui viranomaisille vasta, kun he etsivät pojalleen lääkärin apua. Poika ei ollut syönyt viikkoihin ja hän joutui sairaalahoitoon.

Sairaalahenkilökunnan mukaan poika ei kyennyt puhumaan eikä avaamaan suutaan tarpeeksi, jotta lääkärit olisivat päässeet tutkimaan hänen kurkkuaan. Pojan päässä oli useita kaljuja laikkuja eikä hän jaksanut seisoa omin avuin.

Lisäksi teinipojan hampaat olivat hirvittävässä kunnossa. Hän oli jäänyt myös kasvussa huomattavasti jälkeen ikäryhmästään. Lääkärit luulivat aluksi pojan olevan 8-10-vuotias.

Poika annettiin kasvattivanhempien huostaan. Tämän jälkeen hän on kasvanut 10 senttiä pituutta. Myös pojan paino on noussut lähes 70 kiloon. Kasvattivanhempien hoidossa poika on päässyt myös viimein kouluun.

– Ihmiset eivät välttämättä tienneet, että perheessä oli yhteensä kolme lasta. Kahdessa muussa lapsessa oli hieman huolestuttavia merkkejä, mutta he olivat aivan eri kunnossa kuin 16-vuotias, etsivä Corey Butcher kertoo.

Viranomaiset yrittävät nyt etsiä kuumeisesti oikeutta pakenevia vanhempia. Pariskunta myönsi lokakuussa syyllistyneensä lapsensa törkeään heitteillejättöön. Tämän viikon keskiviikkona he eivät ilmestyneet oikeuden istuntoon, jossa heille oli tarkoitus lukea tuomio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme