Mainos
Mainos

Amerikkalaiset järkyttyivät Polanskille osoitetusta tuesta

Yhdysvaltalaislehdet ovat järkyttyneitä eurooppalaisten osoitettua laajalti tukea elokuvaohjaaja Roman Polanskille. Hänet pidätettiin viikonloppuna Sveitsissä Yhdysvaltojen pyynnöstä.

- Kun kuuntelee eurooppalaisten protesteja, luulisi että jonkinlainen totalitäärivaltio on kaapannut toisinajattelijan, kirjoitti The New York Times.

- Mitä epäoikeudenmukaista siinä on, että raiskauksen tunnustanut ja tuomiotaan paennut henkilö saatetaan oikeuden eteen - riippumatta siitä kuinka lahjakas hän on?, lehti kirjoitti.

Polanski sai 1970-luvun lopulla Yhdysvalloissa syytteet 13-vuotiaan lapsen huumaamisesta ja raiskaamisesta. Hän ehti kuitenkin paeta maasta ennen oikeudenkäyntiä.

Los Angeles Times kirjoitti, eurooppalaisten kommenttien kuulostavan siltä, että uhri on Polanski.

- Näille valistuneille tahtoisin näyttää alaikäisen uhrin todistajanlausunnon ja Polanskin tunnustuksen. Sitten tahtoisin kysyä, suhtautuvatko he edelleen yhtä ritarillisesti rikokseen, jonka alkuperäinen syyte oli väkivaltainen raiskaus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme