Mainos
Mainos

Amerikkalaiset kyllästymässä Clintonin seksijupakkaan

Kaksi kolmasosaa amerikkalaisista toivoo, että tutkimukset presidentti Bill Clintonin mahdollisesta seksisuhteesta Valkoisen talon entiseen harjoittelijaan Monica Lewinskyyn lopetetaan. Näin kertovat eilen julkaistut mielipidemittaukset.

Lisäksi kyselyjen mukaan 60-67 prosenttia amerikkalaisista antaa Clintonille erinomaisen arvosanan hänen toiminnastaan presidenttinä. Tämä on korkein arvosana, johon kukaan Yhdysvaltain presidentti on yltänyt toisella virkakaudellaan.

Haastatelluista 70 prosenttia katsoi, että Lewinsky-jutussa on kyse presidentin yksityisasiasta. 68 prosentin mielestä olisi ollut parempi, ettei erityissyyttäjä Kenneth Starr olisi koskaan alkanut tutkia asiaa.

Kyselyjen mukaan vain puolet amerikkalaisista uskoo, että presidentti on kertonut totuuden suhteestaan Lewinskyyn. Clinton on kiistänyt olleensa sukupuolisuhteessa Lewinskyyn ja joutuu maanantaina vastaamaan tätä koskeviin kysymyksiin suuren valamiehistön edessä.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme