Mainos
Mainos

Amerikkalaiset lentoyhtiöt kiitävät kohusta toiseen: Nyt American Airlinesin stuertin kerrotaan lyöneen naismatkustajaa

American Airlines on irtisanonut stuertin sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa levisi video tämän ja lentomatkustajien välisestä yhteenotosta.

Videon Facebookiin ladannut Surain Adyanthaya kertoo videon saatesanoissa, että stuertti löi koneeseen noussutta naista lastenrattailla. Naisen kerrotaan kantaneen perjantaina sattuneen välikohtauksen aikana lasta sylissään.


Lentoyhtiön mukaan tapahtunutta selvitellään. Tiedossa on, että San Franciscosta Dallasiin lähdössä olleessa koneessa sattui välikohtaus, joka sai alkunsa lentoyhtiön työntekijän ja matkustajan välisestä erimielisyydestä. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli kiistelty siitä, saako nainen ottaa lastenrattaat mukaan lennolle.

Paikalla olleiden mukaan stuertti oli kertonut naiselle, että rattaiden tuominen istumapaikalle ei onnistuisi. Naisen kerrotaan etsineen rattaille paikkaa ennen kahakkaa.

Kohuvideolla nainen pyytää rattaita takaisin lentoyhtiön henkilökunnalta. Hetkeä myöhemmin miespuolinen matkustaja kävelee koneen etuosaan ja vaatii miehistöä kertomaan rattaat vieneen henkilön nimen. Hän siirtyy pian takaisin omalle paikalleen, mutta puuttuu tilanteeseen uudestaan toisen lentoyhtiön työntekijän astuessa matkustamoon.

– Tee sama minulle ja lyön sinut tajuttomaksi, mies uhkaa työntekijää videolla.

Sanailun jälkeen mies nousee ylös ja kävelee uudestaan koneen etuosaan. Videolla työntekijän voi kuulla yllyttävän miestä lyömään itseään.

– Olemme syvästi pahoillamme kyseiselle matkustajalle, hänen perheelleen ja muille tilanteessa olleille matkustajille aiheuttamastamme kivusta, lentoyhtiö kommentoi tiedotteessaan perjantaina.

Myös yhdysvaltalainen United Airlines on ollut viimeaikoina esillä huonon asiakaspalvelun vuoksi. Eniten huomiota on saanut alle kaksi viikkoa sitten sattunut välikohtaus, jossa 69-vuotias David Dao riuhdottiin väkivalloin ulos koneesta ylibuukkauksen vuoksi. Tapaus herätti runsaasti huomiota mediassa ja lentoyhtiö joutui raivon kohteeksi myös sosiaalisessa mediassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme