Mainos
Mainos

Amerikkalaiset viettävät kiitospäivää synkeissä tunnelmissa

Kansalaisten mieliä painavat muun muassa maan taloustilanne, nousevat polttoaineiden hinnat ja turvallisuusongelmat.

Yhdysvaltalaisten tunnelmat eivät ole mielipidemittausten mukaan kovin juhlavat, vaikka edessä on pitkä kiitospäiväviikonloppu.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan maan taloustilanne, nousevat polttoaineiden hinnat ja turvallisuusongelmat painavat kansalaisten mieliä. Sen osoittaa esimerkiksi uutistoimisto Reutersin tutkimuslaitos Zogbylta tilaama mielialaindeksi, joka on laskenut selkeästi jo kolmen kuukauden ajan ja jatkaa yhä putoamistaan.

Presidenttiehdokkaista Hillary Clintonilla saattaa myös olla synkkiä mietteitä juhlapyhän aikana, sillä kisa demokraattien ykköspaikasta tiukkenee. Uusimman mittauksen mukaan Clinton johto senaattori Barack Obamaan on supistunut lukemiin 38-27, kun viime kuussa Clintonin johto oli vielä 46-25.

Kolmosena oleva John Edwards on noussut hieman, hänen kannatuksensa on nyt 13 prosenttia.

Republikaanien puolella johtotähti Rudy Giuliani on kasvattanut johtoaan ex-senaattori, näyttelijä Fred Thompsoniin. Luvut ovat nyt 29-15 Giulianin hyväksi, viime kuussa ne olivat 28-20. Kolmoseksi on noussut entinen Arkansasin kuvernööri Mike Huckabee, joka on ohittanut entisen Massachusettsin kuvernöörin Mitt Romneyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme