Mainos
Mainos

Amerikkalaisia taistelukoneita Persianlahdelle

Yhdysvallat keskittää taistelukoneita tukikohtiin Persianlahden alueella. Siirto koskee yli sataa konetta, kerrottiin Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteistä myöhään eilen.

Apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz tyytyi toteamaan "joukkojen olevan liikkeellä", mutta ei tarkentanut asiaa sen enempää.

-Uskon, että kaikki ymmärtävät, miksi emme halua paljastaa enempää (joukkojen) liikkeistä, Wolfowitz sanoi.

Lähteiden mukaan alueelle siirtyvät ensiksi lennonjohtoryhmät, jotka hjaavat taistelukoneiden siirtymistä ja ilmatankkauksia. Todennäköisesti Persianlahdelle siirretään ainakin F-15- ja F-16-hävittäjiä sekä B-1-pommittajia.

Korkea-arvoinen lähde korosti, ettei koneita vielä eilen oltu siirretty alueelle vaan siirtyminen alkaa ilmeisesti tänään.

Yhdysvalloilla on jo ennestään taistelukoneita tukikohdissa mm. Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa ja Bahrainissa. Persianlahdella ja Intian valtamerellä on myös entuudestaan kaksi lentotukialusta ja kolmas, Theodore Roosevelt, purjehti eilen Yhdysvalloista kohti Välimerta mukanaan 14 laivan saattue.

(MTV3-STT-AP-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme