Mainos
Mainos

Amerikkalaisilla painajaismainen joulun alku - huono sää sotkee suunnitelmia

Miljoonien amerikkalaisten joulunviettoon lähtö on viivästänyt oikuttelevan sään takia tänä viikonloppuna. CNN kertoo, että poikkeuksellisten sääolojen takia surmansa on saanut ainakin kaksi ihmistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan eri puolelle Yhdysvaltoja on luvattu tänä viikonloppuja jopa tornadoja, jäätäviä sateita, voimakasta lumentuloa sekä tulvia. Tämä aiheuttaa muun muassa lentojen viivästymisiä sekä vaarallisia ajokelejä autoilijoille.

Kansallinen sääviranomainen on antanut tornadovaroituksen Arkansasiin, Tennesseehen ja Louisianaan. Se varoitti myös jäätävästä räntäsateesta New Yorkin pohjoisosissa sekä lumisateesta Kansasista Milwaukeehen ulottuvalla alueella.

Viranomaiset ovat raportoineet esimerkiksi, että kaakossa Missourissa noin 150 osuutta eri moottoriteistä jouduttiin sulkemaan tulvien takia. Tämän lisäksi useilla keskilännen lentokentillä lennot ovat olleet myöhässä noin 15-30 minuuttia aikataulustaan.

Huonon sään odotetaan hieman laantuvan tänään. Tien päällä liikkuu joulun aikaan arviolta noin 86 miljoonaa ihmistä ja 5,5 miljoonaa ihmistä lentää Yhdysvalloissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme