Mainos
Mainos

Amerikkalaisilta uudentyyppinen miinanetsin

Amerikkalaisyhtiö on kehittänyt uudenlaisen miinanilmaisimen, jonka sanotaan helpottavan ja nopeuttavan huomattavasti miinakenttien raivausta. CyTerra-yhtiö on esitellyt Washingtonissa uutta keksintöään, joka käyttää normaalin metallinilmaisintekniikan lisäksi maaperää seulovaa tutkaa.

Yhtiön mukaan uusi tekniikka nopeuttaa raivaustöitä, sillä ilmaisin aiheuttaa huomattavasti aiempaa vähemmän vääriä hälytyksiä. Uusi laite löytää valmistajien mukaan myös uudentyyppiset muovimiinat, jota ei havaita perinteisillä laitteilla.

Välinettä on kehitelty 15 vuotta ja hankkeen on rahoittanut Yhdysvaltain armeija. Uutta tekniikkaa on mahdollista käyttää lukuisissa meneillään olevissa miinanraivausoperaatioissa. Arviolta noin 60-100 miljoonaa räjähtämätöntä miinaa piileksii 70:n eri maan maaperässä, ja siviiliväestö on vakavassa vaarassa raivaamattomien miinakenttien läheisyydessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme