Mainos
Mainos

Amerikkalaisjoukot etsivät siviilipukuisia sissejä Irakissa

Yhdysvaltain sotilaat yrittävät paikallistaa Irakissa siviilipukuisia sissejä. Sotilaita kehotetaan käyttämään paitsi kokemustaan ja koulutustaan myös vaistoaan etsittäessä mahdollisia puolisotilaallisia joukkoja, kertoi Yhdysvaltain armeijan tiedottaja Qatarin tukikohdassa tänään.

Kapteeni Stuart Upton viittasi armeijan saamiin vihjeisiin kertoessaan pidätyksistä. Hän ei täsmentänyt, miten monta irakilaista on otettu kiinni epäiltyinä hyökkäysten suunnittelusta ja kuinka kauan näitä kuulustellaan. Uptonin mukaan sotilaat osaavat tarkkailla ympäristöään ja kiinnittävät huomiota kaikkeen epäilyttävään käytökseen:

-Ennakointi on mahdollista, niin kuin elokuvassa Beverly Hillsin kyttä, jossa joku oli pukeutunut päällystakkiin kuumassa yökerhossa, Upton vertasi.

Irakin hallinnon mukaan siviilipukuiset taistelijat ovat tavallisia irakilaisia, jotka haluavat puolustaa maataan. Sen sijaan liittoutuma epäilee heitä presidentti Saddam Husseinin taistelijoiksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme