Mainos
Mainos

Amerikkalaiskenraali ammuttiin kuoliaaksi Afganistanissa

Yhdysvaltalainen kenraali sai surmansa ja noin 15 haavoittui Afganistanissa tiistaina, kun afgaanisotilaaksi epäilty mies avasi tulen sotilasjoukkojen harjoituskeskuksessa Kabulissa.

Haavoittuneiden joukossa oli saksalainen kenraali, jolla ei saksalaisviranomaisten mukaan ole hengenvaaraa. Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan kenraalit olivat harjoituskeskuksessa rutiinivierailulla.  

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan asemies ampui ulkomaisia sotilaita kevyellä konekiväärillä. Afganistanin puolustusministeriö luonnehti miestä "terroristiksi armeijan univormussa".  

Amerikkalaismedian mukaan kuollut oli kenraalimajuri Harold Greene, joka oli yksi Isaf-joukkojen komentajista. Pentagon kieltäytyi vahvistamasta kenraalin henkilöllisyyttä.  

Amerikkalaisviranomaisten mukaan kenraali on mahdollisesti korkea-arvoisin amerikkalaissotilas, joka on kuollut sodassa Vietnamin jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme