Mainos
Mainos

Amerikkalaiskenraali: Isisiä vastaan toimittava myös Syyriassa

Ääri-islamilaisen Isisin toimintaa voidaan hillitä ja järjestö voidaan lopulta voittaa, arvioi korkea-arvoinen amerikkalaiskenraali.  

Martin Dempsey arvioi, että tämä ei onnistu, jos järjestö yritetään kukistaa vain Irakissa. Kenraalin mukaan Isisiä vastaan on toimittava myös Syyriassa.  

STT:n eilen haastattelemat suomalaiset sotilasasiantuntijat sanoivat, että äärisunnilainen Isis on rikas järjestö, joka rahoittaa toimintaansa öljytuloilla ja veroilla hallinnoimastaan alueesta. Lisäksi se saa tuloja rikollisuuden ja sotasaaliiden avulla.   

– Isis on taloudellisesti omavarainen, mikä heijastaa muutoksia globaaleissa jihadistiliikkeissä, analysoi avustava tutkija Juha Saarinen Maanpuolustuskorkeakoulusta.  

Järjestö on muun muassa tyhjentänyt valtaamiensa alueiden pankkeja ja saanut niistä satojen miljoonien dollareiden saaliita. Se on myös saanut rahaa sieppauksilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme