Mainos
Mainos

Amerikkalaiskoneet iskivät Irakissa

Amerikkalaiset lentokoneet pudottivat tänään laser-ohjattuja pommeja viiteen irakilaiseen ilmatorjunta-asemaan maan pohjoisella lentokieltoalueella, ilmoittivat Yhdysvaltain sotilasviranomaiset.

Tätä ennen asemista oli avattu tuli amerikkalaiskoneita vastaan. Amerikkalaiset ja brittiläiset koneet olivat partiolennolla pohjoisella lentokieltoalueella, kun Irakin ilmatorjunta avasi tulen niitä vastaan. Amerikkalaiskoneet suuntasivat tämän jälkeen GBU-12 laser-ohjattuja pommeja irakilaisten asemiin, sanoi amerikkalainen sotilasedustaja Incirlikin tukikohdassa, Turkissa.

Irak ei tunnusta länsiliittoutuman Persianlahden sodan jälkeen määräämiä lentokieltoalueita maan pohjois- ja eteläosassa. Turkki sallii Yhdysvaltain ja Britannian pitävän lentokoneitaan Incirlikin tukikohdassa, josta ne tekevät säännöllisiä partio- ja pommituslentoja pohjoisele lentokieltoalueelle. Viime aikoina se on kuitenkin arvostellut Nato-liittolaistensa ilmaiskuja Irakiin.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme