Mainos
Mainos

Amerikkalaisministeri varoittaa biologisista hyökkäyksistä

Yhdysvaltain terveysministerin Tommy Thompsonin mukaan biologinen hyökkäys on vain ajan kysymys. Hän kehottaa Japania varautumaan bioterroristien iskuihin.

On vain ajan kysymys, milloin terroristit käyttävät biologisia aseita hyökkäyksissään Japanissa tai Yhdysvalloissa, sanoi Yhdysvaltain terveysministeri japanilaislehden haastattelussa tänään. Japanissa vierailulla oleva ministeri Tommy Thompson kehotti samalla Japania varautumaan tämänkaltaiseen hyökkäykseen.

- Japanissa tullaan kokemaan bioterroristien hyökkäys tulevaisuudessa aivan samoin kuin Yhdysvalloissakin, Thompson sanoi Asahi Shimbun -lehdelle.

- Kyse ei ole siitä, tehdäänkö tällainen hyökkäys Japanissa, vaan milloin se tehdään.

Thompson kehotti Japania varautumaan iskuun, jossa käytettäisiin joko biologisia tai kemiallisia aseita. Japanin poliisikunnan edustaja vakuutti, että maan viranomaiset järjestävät säännöllisesti harjoituksia, joissa uhkakuvana on biologisin asein tehty terrorihyökkäys.

Korkein totuus -lahko käytti sariinikaasua Tokion metroon tehdyssä iskussa vuonna 1995.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme