Mainos
Mainos

USA ja kurditaistelijat rikkoivat Isisin piirityksen vuorella

Tuhansia Pohjois-Irakin Sinjar-vuorella piileskeleviä jesidejä on vapautettu, kertoo New York Times.

Yhdysvaltain puolustusviranomaiset kertovat lehdelle, että USA ja kurditaistelijat ovat saaneet aukon äärijärjestö Isisin piiritysrenkaaseen.

Yhdysvallat kertoi aikaisemmin, että se on lähettänyt Arbiliin 130 sotilasneuvonantajaa, joiden tarkoitus on keskittyä siviilien pelastamiseen. Aikaisemmin kerrottiin, että sotilaat onnistuivat saamaan kontaktin pakolaisiin ja palaamaan takaisin tukikohtaansa.

Turvallisuuslähteet eivät New York Timesin mukaan osanneet arvioida, paljonko jesidejä jäi vuorelle. Eräs lähde arvioi, että pakolaisia olisi tuhansia, mutta ei kymmeniätuhansia, kuten aikaisemmin on arvioitu.

Toisen lähteen mukaan kaikki jesidit eivät halunneet lähteä vuorelta vaan kertoivat pitävänsä sitä kotinaan, New York Times kertoo.

Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagelin on lehden mukaan määrä kertoa asiasta julkisuuteen lähitunteina.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot