Mainos
Mainos

Amerikkalaisoikeus salli laittomien siirtolaisten pitkät pidätykset ilman syytä

Laittomia siirtolaisia saa pitää selleissä ilman syytä.

Yhdysvaltain liittovaltion oikeusistuin on todennut, että laittomia siirtolaisia voidaan vangita pitkäksikin aikaa ilman syytä.

Oikeus hylkäsi kahdeksan muslimimiehen nostaman kanteen, jossa he valittivat kohtelustaan syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkimainingeissa. Laittomina siirtolaisina Yhdysvalloissa oleskelleet miehet vangittiin, ja heitä pidettiin telkien takana jopa seitsemän kuukautta. Syytteitä ei nostettu ja lopulta heidät palautettiin kotimaihinsa.

Miesten mielestä pidätys rikkoi heidän ihmisoikeuksiaan. Heidät suljettiin eristysselleihin, eikä heidän annettu harjoittaa uskontoaan. Mitään syytä pidätykselle ei kerrottu.

Tuomarin päätöksen mukaan Yhdysvaltain korkein oikeus on aiemmissa päätöksissään todennut, että kuusi kuukautta on kohtuullinen aika laittoman siirtolaisen karkotusprosessille. Tämän perusteella miesten tapausten käsittelyaika ei ollut liian pitkä.

Ihmisoikeusjärjestöjen mielestä päätös on ennakkotapaus, joka laillistaa summittaiset pidätykset.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme