Mainos
Mainos

Amerikkalaissenaattori: Nato raivaamaan Tonavaa

Sotilasliitto Naton pitäisi osallistua Tonavajoen raivaamiseen Naton pommitusten jäljiltä, jotta seudulle tärkeä kauppaliikenne pääsisi alkamaan uudelleen, sanoo amerikkalainen senaattori Joseph Biden.

-Minun mielestäni meidän pitäisi raivata Tonavajoki edellyttäen, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei estä meitä, Biden sanoi eilen vieraillessaan Romaniassa.
Biden lisäsi, että raivaustyö pitäisi toteuttaa nopeasti. Jugoslavia on toistuvasti sanonut, että Naton pitäisi puhdistaa joki ja rakentaa Naton ilmasodassa tuhoamat sillat uudestaan.

Useiden siltojen jäänteet tukkivat Tonavaa erityisesti Novi Sadin kaupungin lähellä. Liikenteen pysähtyminen joella on maksanut viranomaisten mukaan esimerkiksi romanialaisille kuljetusliikkeille noin 500 miljoonaa markkaa. Tonava on avainasemassa oleva kuljetusreitti alueella, ja se virtaa Saksan, Itävallan, Slovakian, Unkarin, Jugoslavian, Romanian, Bulgarian ja Ukrainan halki.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme