Mainos
Mainos

Amerikkalaissotilaalle elinkautinen irakilaisen murhasta ja raiskauksesta

Entinen Yhdysvaltain armeijan sotilas on tuomittu elinkaudeksi vankeuteen irakilaisen tytön joukkoraiskauksesta ja murhasta sekä tämän perheen murhaamisesta.

Tänään annetun tuomion mukaan Steven Dale Green raiskasi ja murhasi 14-vuotiaan tytön Etelä-Bagdadissa toukokuussa 2006. Green tuomittiin myös uhrin äidin, isän ja kuusivuotiaan sisaren murhasta näiden kotona.

Oikeus piti Dalea johtohahmona viiden sotilaan joukossa, jonka rikos alkoi tiesululla, jossa sotilaat joivat viskiä ja pelasivat korttia. Kolme muuta sotilasta sai elinkautisen tuomion sotaoikeudessa, ja neljäs tuomittiin 27 vuodeksi. Hänen oikeus katsoi toimineen vahtina muiden tehdessä rikoksiaan.

Green tuomittiin siviilioikeudessa, sillä hänet oli erotettu armeijasta persoonallisuushäiriön vuoksi, ennen kuin hänen osuutensa rikoksiin selvisi. Syyttäjät vaativat hänelle kuolemantuomiota, mutta valamiehistön erimielisyyden takia sitä ei voitu langettaa.

Tuomari Thomas Russel tuomitsi Dalelle viisi elinkautista ilman mahdollisuutta armahdukseen.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme