Mainos
Mainos

Amerikkalaissotilaita pois Irakista ensi vuonna

Yhdysvallat ja Irak ovat sopineet, että amerikkalaiset taistelujoukot poistuvat Irakista vuoden 2011 loppuun mennessä. Asiasta kertoo sanomalehti Washington Post.

Taistelujoukkojen poistumiselle asetettu takaraja on osa laajempaa sopimusta, joka määrittelee Yhdysvaltain sotilaallisen läsnäolon tulevaisuuden Irakissa. Vuoden 2011 jälkeenkin maahan jäisi kymmeniätuhansia amerikkalaissotilaita, jotka toimisivat erilaisissa tukitehtävissä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice on vieraillut Irakissa neuvottelemassa pääministeri Nuri al-Malikin kanssa sopimuksesta. Molempien maiden hallitusten tulisi hyväksyä se ennen kuin amerikkalaisjoukkoja koskeva YK:n mandaatti vanhenee tämän vuoden lopussa.

Sopimuksessa on yhä useita kohtia, joista osapuolet eivät ole päässeet yksimielisyyteen. Yksi niistä on Yhdysvaltain sotilailleen vaatima syytesuoja.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme