Mainos
Mainos

Amerikkalaissotilas oikeuden eteen Italiassa

Yhdysvallat ei ole luovuttanut syytettyä merijalkaväen sotilasta Italiaan. Sotilas itse kiistää syyllistyneensä henkirikokseen.

Italiassa on alkanut oikeudenkäynti italialaisen tiedustelu-upseerin murhasta syytettyä amerikkalaissotilasta vastaan.

Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta syytetään italialaisen tiedustelu-upseerin Nicola Caliparin murhasta Irakissa. Sotilas ei kuitenkaan ole läsnä oikeudenkäynnissä, sillä Washington on kieltäytynyt luovuttamasta tätä italialaisoikeudelle. Sotilas on kiistänyt syyllistyneensä henkirikokseen.

Calipari kuoli amerikkalaisluoteihin maaliskuussa 2005, kun hän oli saattamassa Irakissa siepattua ja vapautettua italialaisjournalistia Giuliana Sgrenaa Bagdadin lentokentälle. Sgrena sekä toinen tiedusteluagentti haavoittuivat.

Tapaus on hiertänyt Yhdysvaltain ja Italian suhteita. Yhdysvallat katsoi omassa selvityksessään, että amerikkalaisjoukot eivät syyllistyneet väärinkäytöksiin Caliparin kuolemaan johtaneessa ampumistilanteessa. Italian ulkoministeri Massimo D'Alema toivoi, että totuus selviäisi oikeuskäsittelyssä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme