Mainos
Mainos

Amerikkalaissotilas teloitettu Irakissa

Liittoumaa vastaan taistelevat irakilaismilitantit ovat ilmoittaneet surmanneensa yhdysvaltalaisotilaan.

Keith Matthew Maupin katosi huhtikuussa

Al Jazeera -televisiokanavalle lähettämässään videossa tuntematon militanttiryhmä ampui sidotun, maastopukuisen miehen. Uhria näytettiin ainoastaan selkäpuolelta, joten hänen henkilöllisyydestään ei heti ollut varmuutta. Ryhmä kertoi surmatun olleen huhtikuussa kaapattu yhdysvaltalaissotilas. Surmaajien mukaan teloitus oli seurausta Yhdysvaltain Irakin politiikasta.

Yhdysvaltain viranomaiset uskovat, että videolla teloitettu mies on huhtikuussa kadonnut 20-vuotias sotilas Keith Matthew Maupin. Armeija ei ole kuitenkaan vahvistanut asiaa.

Huhtikuun jälkeen aseistautuneet ryhmittymät ovat kaapanneet lukuisia ulkomaalaisia työntekijöitä ja länsimaiden armeijoiden henkilökuntaa. Viimeksi viikko sitten kaappajien haltuun joutui Yhdysvaltain laivaston korpraali Wassef Ali Hassoun. Viime sunnuntaina militanttiryhmä kertoi Al Jazeera-kanavalla, että se surmaa Hassounin ellei Yhdysvallat vapauta Irakin vankiloissa olevia taistelijoita.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme