Mainos
Mainos

Amerikkalaisten niukka enemmistö tukee hyökkäystä Irakiin

Amerikkalaisten niukka enemmistö tukee yhä suunnitelmia lähettää amerikkalaisjoukkoja Irakiin kaatamaan presidentti Saddam Husseinin hallitus. Kannatus on kuitenkin jonkin verran hiipunut kesäkuusta.

Uutiskanava CNN:n ja USA Todaynteettämässä mielipidemittauksessa 53 prosenttia haastatelluista kannatti Yhdysvaltain mahdollista hyökkäystä Irakiin, kun taas 41 prosenttia vastusti sitä. Kesäkuussa kannattajia oli 61 prosenttia ja vastustajia 31 prosenttia. Vaikka tuki hyökkäykselle oli hieman pudonnut, amerikkalaiset suhtautuivat yhä kyselyssä hyvin vihamielisesti Irakin presidenttiin. 86 prosenttia haastatelluista uskoo, että Saddam tukee terroristiryhmiä. 53 prosenttia oli sitä mieltä, että Saddamilla oli tekemistä Yhdysvaltoihin syyskuussa tehdyn terrorihyökkäyksen kanssa.

Washington Postin ja ABC Newsinviikko sitten tekemässä kyselyssä kaksi kolmasosaa haastatelluista asettui tukemaan hyökkäystä Irakiin. Kannatus oli kuitenkin näin kova vain siinä tapauksessa, että myös Yhdysvaltain liittolaiset osallistuisivat iskuun.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme