Mainos
Mainos

Amerikkalaistutkijat kehottavat torjumaan HI-virusta miesten ympärileikkauksilla

Amerikkalaistutkijat peräänkuuluttavat dramaattisia muutoksia HIV:n torjuntaan Afrikassa.

- HIV:n torjuntaan tarkoitetut rahat tuhlataan strategioihin, joilla on vain hyvin vähän todellista vaikutusta, Harvardin yliopiston tutkimusryhmä kommentoi Science-lehdessä.

- Tähän asti HIV:n torjumisessa on panostettu voimakkaasti kondomienkäytön lisäämiseen, HIV-kokeisiin ja rokotetutkimuksiin. Niiden hyödyt ovat kuitenkin jääneet heikoiksi, tutkijat kommentoivat.

HIV on todellinen Afrikan ongelma, sillä kaksi kolmesta HIV-tartunnasta maailmanlaajuisesti esiintyy Afrikassa. Yhdeksässä Etelä-Afrikan maassa yli 12% aikuisista on saanut HIV tartunnan.

Tutkijat sanovat, että näyttö useiden Afrikan maissa käytettyjen HIV:n torjuntastrategioiden tuloksista on heikkoa.

Roger England,Grenadassa perustetun HIV:ta pohtineen Think tankin puheenjohtaja,on puolestaan sitä mieltä, että HIV:in torjumiseen käytetään liikaa voimavaroja verrattuna muihin sairauksiin jotka tappavat enemmän ihmisiä. Hän sanoo BBC:n haastattelussa, että maailmanlaajuisesti HIV aiheuttaa 3,7% kuolemantapauksista, mutta saa 25% taloudellisesta avusta.

- Rahalla tulisi mieluummin parantaa kunkin valtion terveydenhuoltojärjestelmiä, England kommentoi BBC:lle.

Kumppanien määrän vähentäminen avuksi

Huolimatta kondomin käytön laajasta leviämisestä viime vuosina, sillä ei ole ollut mittavaa vaikutusta uusien tartuntojen määrään. Tähänastiset tutkimukset eivät ole osoittaneet yhtäpitäviä todisteita myöskään HIV-testien vähentävästä vaikutuksesta tartuntojen määrään, amerikkalaistutkijat kommentoivat.

Tutkimukset ovat sen sijaan osoittaneet, että miesten ympärileikkaus vähentää merkittävästi HIV-tartuntojen riskiä. Lisäksi kampanjat, jotka ovat tähdänneet valistamaan useiden seksikumppanien haitallisuudesta, ovat vaikuttaneet HIV-tartuntojen määrään vähentävästi Afrikassa, tutkimusjohtaja Daniel Halperin sanoo BBC:n mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme