Mainos
Mainos

Amerikkalaistutkimus: Kasvirasvat sydämelle vaarallisia

Leivontamargariini ja muut kovetettuja kasviöljyjä sisältävät elintarvikkeet ovat sittenkin sydämelle vaarallisempia kuin voi, sanoo tuore amerikkalaistutkimus.

Tutkimuksen mukaan margariinit sisältävät "muuttuneita" rasvoja (transrasvoja), joita syntyy muun muassa silloin kun öljyä kovetetaan, jotta se ei pilaantuisi nopeasti. Leivontamargariinissa on 17 prosenttia näitä "muuttuneita" rasvoja, jotka tutkimuksen mukaan lisäävät sydänsairauksia aiheuttavan kolesterolin määrää elimistössä. Tutkijoiden mukaan juuri kovetetut rasvat ovat terveydelle haitallisimpia, mutta ihmiset eivät tiedosta syövänsä niitä, koska ne ovat piilossa kekseissä ja pikaruuassa.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa lääketieteellisessä New England Journal of Medicine -lehdessä. Yhdysvaltain margariinintuottajien järjestö julkaisi tutkimuksen johdosta vastineen, jonka mukaan seitsemässä tuoreessa tutkimuksessa on todettu, että margariinit, varsinkin pehmeämmät lajit ovat, sydämelle terveellisempiä kuin voi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme