Mainos
Mainos

Amerikkalaisupseerin ura katkolla härskien videoiden takia

Miehistön viikoittaisia elokuvailtoja varten kuvatut videot ovat katkaisseet lentotukialus USS Enterprisen komentajan Owen P. Honors Jr:n laivastouran.

Honorsin tuottamissa videoissa muun muassa vitsaillaan homoista, tehdään kaksimielisiä seksuaalisia eleitä ja esitetään suorasukaisia suihkukohtauksia. Hän esiintyy videoilla myös itse.

Yhdysvaltain laivaston mukaan videoita tehtiin ainakin 25 vuosina 2005-2007. Kun ne tulivat julkisuuteen, niitä pidettiin ensin harmittomana huumorina. Mutta tammikuussa Honors vapautettiin tehtävistään laivaston tutkimuksen ajaksi.

Nyt Honors ja kolme muuta korkea-arvoista upseeria ovat saaneet kirjallisen varoituksen sopimattoman käytöksen johdosta. Kirjallinen varoitus ei sinänsä merkitse sotilasuran päättymistä, mutta sellaisen saanutta upseeria ei todennäköisesti enää ylennetä.

Yhdysvaltain armeijassa vallitsevan sanattoman käytännön mukaan sotilasta, jolla ei ole ylenemismahdollisuutta ei yleensä rohkaista jatkamaan palveluksessa.

(MTV3 - AP - CBSN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme