Mainos
Mainos

Ammattiliitto uskoo Saksan junalakon olevan ohi ennen joulua

Veturinkuljettajat vaativat peräti 31 prosentin palkankorotuksia. Vauhdittaakseen vaatimuksiaan GDL on viime viikkoina julistanut useita lyhytaikaisia lakkoja.

Saksan veturinkuljettajien liitto GDL uskoo, että maan rautatieliikennettä vaivanneet lakot saadaan ratkaistuksi ennen joulua.

GDL:n puheenjohtaja Manfred Schell sanoi tänään, että paine sekä rautatieyhtiö Deutsche Bahnia että liittoa kohtaan kasvaa jatkuvasti, joten kompromissiin pitää päästä.

Työtaistelun osapuolet tapaavat huomenna ensi kertaa viikkokausiin. GDL ei kuitenkaan usko, että sopu syntyy heti. Liikenneministeriön mukaan Deutsche Bahn antaa tapaamisessa uuden sovintoehdotuksen, jonka yksityiskohtia ei ole paljastettu.

Veturinkuljettajat vaativat peräti 31 prosentin palkankorotuksia. Schell kuitenkin arvioi, että yli 10 prosentin korotustarjousta tuskin torjuttaisiin.

Palkkakiista on ollut käynnissä jo keväästä asti. GDL on viime viikkoina julistanut useita lyhytaikaisia lakkoja, jotka ovat lamauttaneet pahoin junaliikennettä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme