Mainos
Mainos

Ammoniakkivuoto pysäytti avaruusaseman korjaustyöt

Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n jäähdytysjärjestelmän korjaus on tyssännyt jo alkumetreillä, kun rikkoutuneesta pumppuyksiköstä alkoi vuotaa ammoniakkia eilen.

Kaksi astronauttia vietti lähes kahdeksan tuntia avaruusaseman ulkopuolella yrittäen vaihtaa vioittuneen yksikön tilalle varapumppua. Yksi vaurioituneen pumpun putkiston liittimistä oli jumissa, ja kun astronautit saivat sen viimein auki, he huomasivat vuodon.

Nasan lennonjohto kehotti astronautteja sulkemaan liittimen ja palaamaan takaisin asemalle. Astronautit puhdistivat avaruuspukunsa korjausyrityksen jälkeen erityisen tarkasti, sillä ammoniakin pääsy aseman sisäilmaan voisi olla kohtalokasta.

Kansainvälisen avaruusaseman toinen jäähdytysjärjestelmä hajosi noin viikko sitten. Aseman kuusihenkinen miehistö ei ole vaarassa, mutta osa aseman laitteistosta on jouduttu sulkemaan. Korjausta yritetään uudelleen keskiviikkona.

(MTV3 - STT - Reuters - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme