Mainos
Mainos

Ammuskelu Kaliforniassa – ainakin 14 kuollut ja 17 haavoittunut

San Bernardinossa Kaliforniassa on tapahtunut ammuskelu.

Hyökkäyksessä vammaiskeskukseen kuoli ainakin 14 ihmistä ja haavoittui 17

Ampujia uskotaan olevan kolme. Silminnäkijöiden mukaan paikalta paettiin mustalla kaupunkimaasturilla.

Ampuminen tapahtui Inland Reegional Centerissä, joka on kehitysvammaisille tarkoitettu keskus. Keskus tarjoaa palveluita esimerkiksi autisteille. Keskuksessa oli tietojen mukaan meneillään tapahtuma, kun ampuminen alkoi.

Poliisin edustaja kertoi The Los Angeles Times -lehdelle, että epäillyt ampujat olivat raskaasti aseistettuja ja että heillä oli mahdollisesti luotiliivit päällään.


Useiden ihmisten nähtiin tulevan ulos alueella rakennuksesta, jota ympäröivät raskaasti aseistautuneet poliisit. Alueen sheriffi kehotti paikallisia asukkaita välttämään aluetta.

Läheisen Loma Medical Centerin edustaja sanoi sairaalan odottavan ammuskelun uhreja pian.

–Olemme valmiustilassa juuri nyt – se voi tapahtua millä hetkellä hyvänsä, Briana Pastorino sanoi.

Televisioyhtiö CBS:n mukaan paikalla on myös pommiryhmä, joka yrittää tehdä räjähteeksi uskottua laitetta vaarattomaksi.

Ammuskelu tapahtui vain päiviä sen jälkeen, kun aseistautunut mies tappoi kolme ihmistä Coloradossa.

Presidentti Barack Obamaa on tiedotettu tapauksesta. Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton sanoi Twitterissä, että hän "kieltäytyy hyväksymästä tällaista normaalina. Meidän pitää ryhtyä toimiin aseellisen väkivallan estämiseksi nyt."

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme