Mainos
Mainos

Ammutun brittipoliitikon aviomies: "Hän oli valmis puolustamaan näkemyksiään kuolemaansa saakka"

Viime viikolla ampumisen ja puukotuksen seurauksena kuollut brittipoliitikko Jo Cox tapettiin hänen poliittisten näkemystensä vuoksi, uskoo hänen aviomiehensä.

Menehtyneen Jo Coxin leskeksi jäänyt aviomies Brendan Cox kertoi BBC:lle vaimonsa olleen huolissaan tulevasta EU-kansanäänestyksestä sekä yleisestä kovasanaisesta poliittisesta keskustelusta. Työväenpuolueeseen kuulunut Jo Cox kannatti Britannian pysymistä EU:n jäsenenä.

Brendan Coxin mukaan hänen vaimonsa oli intohimoinen ihmisoikeuksien ja kansainvälisen kehityksen puolestapuhuja. Hän myös nosti esiin pakolaisten ahdingon urallaan Britannian parlamentissa. Brendan uskoo Jon kuolleen näkemyksiensä vuoksi.

– Hän oli poliitikko, jolla oli vahva poliittinen näkemys. uskon, että hänet tapettiin näiden näkemysten vuoksi, Brendan sanoi BBC:lle.

– Hän oli valmis puolustamaan näkemyksiään kuolemaan saakka.

Brendan aikoo jatkaa taistelua vaimonsa ajamien asioiden puolesta. Hän uskoo ylihuomenna koittavan kansanäänestyksen kärjistäneen yleistä keskusteluilmapiiriä.

Leskeksi jäänyt Brendan kertoo keskittyneensä viime päivinä erityisesti lastensa tukemiseen.

– Olen yrittänyt vakuuttaa, että asiat kääntyvät vielä lopulta parhain päin.

Vaimonsa hän muistaa energisenä ja elämästä nauttineena ihmisenä.

– Muistan hänet erityisesti ihmisenä, joka rakasti lapsiaan, perhettään ja ihmisiä, joita hän ei edes tuntenut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot