Mainos
Mainos

Amnesty aiheutti myrskyn - dekriminalisoisi seksityön

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on hyväksynyt kiistellyn kannanoton seksityön dekriminalisoinnista eli rangaistavuuden poistamisesta.

Järjestön mukaan näin pystytään pitämään huolta seksityöläisten ihmisoikeuksista.  

– Seksityöläiset ovat yksi maailman väheksytyimmistä ryhmistä, jotka useimmiten joutuvat kohtaamaan syrjintää, väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, perustelee järjestön pääsihteeri Salil Shetty.  

Amnestyn päätöstä on arvosteltu heti kovin sanoin. 

– Amnesty on juuri myynyt sielunsa ja menettänyt oikeutensa kutsua itseään ihmisoikeusjärjestöksi. Amnesty asettuu nyt seksiteollisuuden puolelle, jyrisee ihmiskauppaa vastaan taistelevan CATW-järjestön edustaja Taina Bien-Aime.  

Amnestyn päätös syntyi kaksi vuotta kestäneiden tutkimuksien ja konsultoinnin jälkeen. Kenttämatkoja tehtiin muun muassa Argentiinaan, Hongkongiin, Norjaan ja Papualle.

Juttua korjattu 12.8. kello 12.07: Jutussa rinnastettiin aiemmin virheellisesti Amnestyn kannattama seksityön dekriminalisointi, eli rangaistavuuden poistaminen, seksityön laillistamiseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot