Mainos
Mainos

Amnesty arvosteli YK:n pakolaisjärjestöä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR) petti omat perusperiaatteensa hyväksymällä satojentuhansien Ruandan ja Burundin pakolaisten joukkokarkotukset viime vuoden lopussa.

Amnesty varoittaa tänään julkistamassaan selonteossa, että pakolaisten kotiinpaluu ei välttämättä merkitse kriisin päättymistä, vaan saattaa johtaa uusiin väkivallanpurkauksiin ja uuteen muuttoaaltoon.

Amnestyn mielestä UNHCR antoi käytännössä siunauksensa karkotuksille sivuuttamalla täysin kysymykset siitä, oliko pakolaisten kotiinpaluu turvallinen ja palasivatko he omasta halustaan. Satojatuhansia hutuja lähti sekasortoiselle kotimatkalle Itä-Zairesta ja Tansaniasta joulukuussa.

Amnesty International muistuttaa raportissaan, että UNHCR:n on mandaattinsa mukaisesti puolustettava pakolaisten turvapaikkaoikeutta ja varmistettava, että pakolaiset palaavat kotiin vapaaehtoisesti.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme