Mainos
Mainos

Amnesty: Julkiset teloitukset kasvussa Afganistanissa

Julkiset teloitukset ja amputaatiot ovat kasvussa Taleban-liikkeen hallitsemassa Afganistanissa. Näin kerrotaan kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön Amnesty Internationalin tuoreessa raportissa.

Tänään julkistetun raportin mukaan ihmisiä on teloitettu hirttämällä, viiltämällä heidän kurkkunsa auki tai kaatamalla heidän päälleen seinä. Varkaiksi syytetyiltä on katkaistu toinen käsi. Amnestyn mukaan islamilainen oikeusistuin ei tuomitse syytettyjä oikeudenmukaisesti. Monet tuomarit ovat epäpäteviä ja tuomiot langetetaan muutamassa minuutissa. Usein tusinan verran tuomioita luetaan samanakin päivänä, tuomituilla ei ole oikeutta asianajajaan eikä tuomioista voi valittaa.

Amnesty International arvosteli myös kuolemanrangaistusten esittämistä teatterina. Järjestön mukaan tällainen toimii vain sytykkeenä väkivaltaisuuksille ja kostonhalulle.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme