Mainos
Mainos

Amnesty kehotti EU:ta puuttumaan Tshetshenian tilanteeseen

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kehotti tänään EU:ta ryhtymään todellisiin toimiin Tshetshenian ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. EU ja Venäjä pitävät viikonloppuna huippukokouksen Pietarissa. EU:n tulisi presidentti Vladimir Putinin kanssa käytävissä keskusteluissa vaatia Venäjältä takeita, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja että kaikki ihmisoikeusloukkaukset selvitetään, totesi Amnesty.

-EU:n on korkea aika edesauttaa mielekkäällä tavalla Tshetshenian konfliktin ratkaisua sekä Tshetshenian siviiliväestön suojelua, Amnestyn EU-toimiston johtaja Dick Oosting sanoi.

Amnesty on myös lähettänyt kaikille 15:lle EU:n valtionpäämiehelle avoimen kirjeen, jossa se kertoo uusista siviilien "katoamisista" Tshetsheniassa. Kirjeessä todetaan, ettei siviiliväestön turvattomuus ole äskettäin järjestetyn kansanäänestyksen jälkeen vähentynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme