Mainos
Mainos

Amnesty: Syyrian sairaaloissa kidutusta

Syyrian valtiollisissa sairaaloissa vallitsee pelon ilmapiiri, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Haavoittuneita on jopa kidutettu.

– Syyrian hallitus käyttää sairaaloita sorron välineinä yrittäessään murskata opposition, raportissa sanotaan.

Järjestön mukaan ainakin neljässä sairaalassa on todettu ihmisoikeusrikoksia. Painostuksesta kärsivät myös lääkärit ja sairaanhoitajat, jotka voivat saada rangaistuksen aktivistien hoitamisesta. Sairaaloiden työntekijöitä on tiettävästi pidätetty ja pahoinpidelty.

Eräs työntekijä kuvailee, kuinka turvallisuusjoukot irrottivat tajuttoman potilaan hengityslaitteesta.

Haavoittuneet etsiytyvät enenevässä määrin erilaisiin kenttäsairaaloihin, joissa on puutteelliset välineet. Julkisissa sairaaloissa potilaiden määrä on vähentynyt, vaikka haavoittuneiden määrä on kasvanut.

EU ilmaisi viikonvaihteessa tukensa presidentti Bashar al-Assadin vastaiselle oppositiolle ja kehotti presidenttiä väistymään syrjään. EU-presidentti Herman Van Rompuy ilmoitti, että unioni on valmis määräämään uusia pakotteita al-Assadin hallintoa vastaan, ellei väkivalta protestoijia kohtaan lopu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme