Mainos
Mainos

Amnesty syyttää Israelia sotarikoksista

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää Israelin armeijaa sotarikoksista. Syytökset koskevat tapahtumia ns. Puolustuskilpi -operaation aikana Länsirannalla Jeninin ja Nablusin kaupungeissa maalis- ja huhtikuussa.

Järjestön raportin mukaan Israelin armeija teloitti siviilejä, kidutti vankeja ja käytti palestiinalaisia ihmiskilpinä operaation aikana. Lisäksi joukkoja syytetään siitä, että ne estivät humanitaarisen avun pääsyn alueelle.

"Ihmisoikeusloukkausten tutkinta epäonnistunut"

Ihmisoikeusjärjestö kertoo luovuttaneensa sotarikosepäilyt Israelin armeijan tutkittaviksi. Järjestön mukaan viranomaiset ovat kuitenkin tähän asti epäonnistuneet täysin ihmisoikeusloukkausten tutkimisessa ja syyllisten saattamisessa vastuuseen.

Amnesty moittii Israelin hallitusta myös siitä, että se ei ole päästänyt alueelleen kansainvälisiä ihmisoikeustarkkailijoita. Järjestön mukaan ihmisoikeusloukkausten jatkumista on edistänyt se, että Yhdysvallat on tukenut Israelia tarkkailijoiden pääsyn estämisessä.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme