Mainos
Mainos

Amnesty: Teinitytöt yrittäneet itsemurhaa ISIS-joukkojen raiskausten pelossa

Jesidi-vähemmistöön kuuluvien tyttöjen ja naisten kerrotaan tehneen itsemurhia tai yrittäneen sitä, ISIS-taistelijoiden raiskauksien pelossa. Asiasta kertoo uutiskanava Al-Jazeeran nettisivut.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportin mukaan Syyrian ja Irakin pohjoisosien Jesidi-naisia ja tyttöjä on pakotettu seksiorjiksi. Heitä on kidutettu ja pakotettu avioliittoon sekä myyty eteenpäin tai annettu ”lahjaksi”.

– Satojen jesidinaisten elämä on pirstaleina seksuaalisen väkivallan kauhuista, Amnestyn edustaja Donatella Rovera sanoo lausunnossaan.

Rovera jatkaa, että monet seksiorjiksi päätyneistä ovat vielä lapsia.

– He ovat 14–15-vuotiaita. Osa jopa vieläkin nuorempia.

Tiedot perustuvat Amnestyn raporttiin, johon on haastateltu yli 40:ää uhria.  Haastatteluista käy ilmi, että osa heistä on yrittänyt itsemurhaa raiskausten pelossa.

Yksi haastatelluista kertoo, että hän päätyi sisarensa kanssa yrittämään itsemurhaa, koska heidän sieppaajansa uhkasivat heitä pakkoavioliitolla.

– Sidoimme huivit kaulaamme ja vedimme toisiamme niistä niin kovaa kuin jaksoimme. Sitten pyörryimme. En pystynyt puhumaan useaan päivään tämän jälkeen, Wafa-niminen tyttö kertoo.

ISIS-taistelijat ovat siepanneet syksyn aikana satoja Jesidi-naisia. Satoja Jesidi-vähemmistön edustajia on kuollut iskuissa ja kymmenettuhannet ovat paenneet vuorille.

Jesidejä on vainottu sukupolvien ajan heidän uskonsa vuoksi. Jesidi-uskonto pohjautuu islamiin ja kristinuskoon, mutta on saanut vaikutteita myös juutalaisuudesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme