Mainos
Mainos

Amnesty: Thaimaan poliisi kiduttanut epäiltyjä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Thaimaan poliisi ja armeija ovat syyllistyneet kidutukseen. Kidustusta on käytetty vankien rankaisemiseksi ja epäiltyjen pakottamiseksi tunnustamaan, järjestö uskoo. Viranomaiset ovat Amnestyn tuoreen raportin mukaan jopa hakanneet vankeja kuoliaaksi.

Amnesty epäilee, että erityisesti etnisten vähemmistöjen epäillään joutuvan Thaimaassa kidutuksen uhreiksi. Kidutusta ja pahoinpitelyä on tapahtunut pidätyksien, vankien kuljetusten ja armeijan huumevierotusleirien aikana.

Amnesty arvostelee myös Thaimaan vankiloiden huonoja olosuhteita. Vankilat ovat järjestön mukaan täyteen ahdettuja ja huonosti hoidettuja. Lisäksi erilaiset kulkutaudit ovat vankiloissa yleisiä, eivätkä vangit saa niihin hoitoa. Kuolemantuomittuja pidetään kahleissa, vaikka se on vastoin Thaimaan lakia.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme