Mainos
Mainos

Amnesty tuomitsee Euroopan ihmisoikeusloukkaukset

Turvapaikanhakijat sekä etniset ja uskonnolliset vähemmistöt kärsivät ihmisoikeusloukkauksista useassa Euroopan maassa, korostaa ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tänään julkistetussa raportissaan.

Tshetsheenipakolaisen jalat rapakossa


Amnestyn uudessa "Concerns in Europe" -raportissa luodataan ihmisoikeusrikkomuksia 34 eurooppalaisessa maassa viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Raportti listaa 27 maassa syyllistytyn kidutuksiin ja pahoinpitelyihin. Lisäksi poliittisia vankeja pidettiin 14 maassa.

-Vaikka useat ihmiset nauttivat Euroopassa perusihmisoikeuksista, turvapaikanhakijoita ja vähemmistöjä kohdellaan usein täysin vastoin eurooppalaista ihmisoikeuskäsitystä ja vapautta, Amnesty kritisoi.

Järjestön mukaan Euroopan rajojen sisäpuolella eivät ole tuntemattomia sellaisetkaan pahoinpitelyn ja kidutuksen muodot kuin sähköshokkien antaminen tai systemaattinen viranomaisväkivalta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme