Mainos
Mainos

Amnesty vaati Etelä-Koreaa vapauttamaan poliittiset vangit

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International arvostelee kärkevästi Etelä-Korean presidenttiä Kim Dae Jungia maan ihmisoikeusloukkauksista. Järjestö vaati presidenttiä pikaisesti vapauttamaan arviolta 400 poliittista vankia, joista useimmat on tuomittu kiistellyn turvallisuuslain nojalla. Amnestyn mukaan Kim, joka on itsekin entinen poliittinen vanki, on menettänyt otteensa maan ihmisoikeustilanteeseen.

-Maailmalla ymmärretään Etelä-Korean historian erityispiirteitä ja nykyisiä talousvaikeuksia, mutta verukkeet alkavat olla aikansa eläneitä. On täysin käsittämätöntä, että Etelä-Korean kaltainen avoin ja kehittynyt yhteiskunta edelleen vangitsee kansalaisia heidän rauhanomaisten toimiensa ja poliittisten näkemystensä vuoksi, Amnestyn pääsihteeri Pierre Sane torstaina Soulissa. Sane on Etelä-Korean-vierailullaan tavannut myös presidentti Kimin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme