Mainos
Mainos

Amnesty: Viharikokset lisääntyneet Saksassa jopa 90 prosenttia

Saksan viranomaiset eivät ole kyenneet riittävästi puuttumaan rasistiseen väkivaltaan, moittii ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Amnestyn raportin mukaan rasististen väkivaltarikosten määrä on kasvanut Saksassa 87 prosentilla kahdessa vuodessa. Vuonna 2013 rikoksia kirjattiin 693, kun vuonna 2015 rikoksia oli 1295.

Rasististen rikosten kohteina olivat usein turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset. Vuonna 2015 niihin tehtiin Saksassa yli 1000 hyökkäystä.

Amnesty arvostelee Saksaa muun muassa puutteellisesta rikosten tutkinnasta ja siitä, etteivät viranomaiset ole kyenneet tunnistamaan rikosten rasistisia motiiveja.

Järjestö vaatii lisää poliiseja vartioimaan vastaanottokeskuksia ja parempia riskiarvioita, jotta iskut vastaanottokeskuksia vastaan voitaisiin estää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot