Mainos
Mainos

Ampujan ystävä: "Kirkko ei ollut hänen alkuperäinen kohteensa"

Yhdeksän ihmisen ampumisesta epäillyn Dylann Roofin ystävä sanoo tiedotusvälineille, että Roofin alkuperäinen tarkoitus oli hyökätä Charlestonin yliopistoon.

Christon Scrivenin mukaan Roof kertoi ystävilleen, että hän suunnitteli hyökkäystä yliopistoon, mutta luopui aikeistaan, koska kampus on hyvin vartioitu. Scriven on lehtitietojen mukaan Roofin naapuri ja kertoo videolla juoneensa usein alkoholia tämän kanssa.

– Hän vain sanoi, että haluaa satuttaa lukuisia ihmisiä Charlestonin yliopistossa. En ehkä oikein ymmärtänyt mitä hän sanoi ja totesin, että olet hullu. Hän sanoi, että hänellä on seitsemän päivää aikaa, Scriven sanoo videolla, jonka on julkaissut esimerkiksi Telegraph-lehti.

– Seitsemän päivää kului ja sitten hän tappoi nämä ihmiset kirkossa.

Scriven myös kertoo, että Roofin äiti oli ottanut aseen pois pojaltaan, mutta jostain syystä hän sai sen takaisin itselleen. Myös ystävät olivat yrittäneet viedä Roofin aseen pois hänen asunnostaan.

Roofia syytetään yhdeksän ihmisen tappamisesta mustien suosimassa, lähes 200-vuotta vanhassa Mother Emanuelin kirkossa Etelä-Carolinan osavaltiossa. Syytteen mukaan Roof piti rasistisen palopuheen ja ampui uhreja useita kertoja. Roof on tunnustanut ampumiset.

Tummaihoinen Scriven sanoo, ettei Roof koskaan käyttäytynyt rasistisesti häntä kohtaan.

– Minun mielipiteeni Dylannista eivät muutu, eikä tunteeni. Välitän hänestä yhä ystävänä, tapahtui mitä tapahtui, Scriven sanoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme